La guerra dels bits

Ja esteu actualitzats? iOS 7 és avui una realitat i és només el presagi d’alguna cosa més gran per venir. El proper gran pas d’Apple és la comercialització dels nous iPhone 5s amb microprocessadors “A7” de 64 bits. Sembla només un truc de màrqueting, un cínic intent d’impressionar als consumidors en un afany perquè comprin quelcom d’Apple.

TOTS ESTAN TREBALLANT PER DESENVOLUPAR PROCESSADORS MÒBILS DE 64 BITS

iphone5s-64-bits-800x558

Aquesta és la primera vegada que s’usa un processador de 64 bits en un telèfon mòbil, mai abans se li havia ocorregut a ningú. Però la competència ja s’ha posat les piles, Samsung, Nvidia, Intel, i la resta de fabricants estan treballant molt dur per a desenvolupar processadors mòbils de 64 bits per a no perdre la cursa. 48 hores després de la presentació d’Apple, Samsung va anunciar que els seus pròxims smartphones de gamma alta inclourien SoC de 64 bits. Així que el regnat d’Apple pot ser de curta durada.

LA RAM DE L’iPHONE S’HA MULTIPLICAT PER VUIT DES DEL 2007

Chip-A7-de-64-bits-de-Apple

El canvi més gran que representen els 64 bits és la capacitat del terminal a fer front a més de 4GB de RAM, cosa fins ara impensable. Des del seu llançament al 2007, Apple ha augmentat la memòria RAM de l’iPhone de 128MB a 2GB, mentre que el Samsung Galaxy Note3 recentment va trencar el rècord amb les 3GB de RAM, així que sembla que els processadors de 64 bits s’han convertit en una necessitat per a la informàtica d’altes prestacions que requereix una gran quantitat de memòria RAM a la seva disposició. La possibilitat d’accedir a més memòria RAM sens dubte serà determinant en el futur ús de les noves tecnologies i poden obrir portes a camps fins ara inexplorats.

El nou xip “A7” serà més eficient, la qual cosa millora significativament el rendiment en tasques com la codificació i descodificació de vídeo. Gràcies en part a això, però sobretot al seu major nombre de nuclis, major velocitat del rellotge i millorada GPU, el nou iPhone 5s probablement volarà a través de les aplicacions de l’iOS amb un aplom mai abans vist. L’únic negatiu és que les aplicacions de 64 bits són gairebé sempre més grans i pesades que les seves cosines de 32 bits, i en la majoria dels casos utilitzen una mica més de memòria.

Els pessimistes que veuen en els 64 bits un truc de màrqueting no veuen el panorama complet, encara que potser es veritat que Apple ha corregut massa i s’ha avançat molt a la lògica de l’evolució en el camp informàtic estirant del carro a tota la resta. Durant una entrevista amb Bill Gates a “All Things Digital” el 2007, Steve Jobs que ja apuntava aquest camí va encunyar la famosa frase “dispositiu post-PC”, definint-la com “una categoria de dispositius que no són tant d’ús general com ho pot ser el PC sinó que se centren més en funcions específiques, ja siguin mòbils o iPods o el que sigui”. Irònicament, l’iPhone s’ha convertit avui en dia en l’antítesi de la idea. És un sol dispositiu d’ús general on fer-ho tot, sempre que hi hagi una aplicació per a allò . És pràcticament post-post-PC, per això crec que els sistemes portàtils a 64 bits poden ser el futur i desplaçar així als actuals equips de sobretaula per a treballs més específics. De fet el gran augment de la venda en tauletes així ho apunta.

Amb el llançament i el desenvolupament continu de l’iPad, iOS s’ha convertit cada vegada més en una eina de productivitat, fins al punt que si vostè no necessita el poder d’un gran processador Intel, un fornit GPU, o una gran pantalla, podrà ser capaç de sobreviure amb només un iPad. Apple visualitza aquesta evolució, ja que considera que iOS pot ser un veritable competidor d’escriptori. Un iPad de 128GB amb IOS 7 i per exemple AutoCAD és un bon marc de treball amb múltiples escenaris, a més iPhoto, iMovie, Keynote, Pages i Numbers podran descarregar-se de forma gratuïta del App Store per a dispositius vàlids compatibles amb iOS 7 que s’hagin activat després de l’1 setembre de 2013, cosa que facilitarà encara més l’experiència dels usuaris.

“AQUEST ÉS EL TELÈFON AMB MÉS VISIÓ DE FUTUR .”

river-page-iphone5s_01

Apple veu que els mercats de l’ordinador portàtil de Windows i el MacBook, massa voluminosos, es reduiran amb el temps i les seves ventes decauran, per tant iOS representa el seu futur. iPhones i iPads no són post-PC, poden ser considerats com els embrions dels pròxims ordinadors. Amb la família de xips “A7”, el sistema operatiu mòbil d’Apple està llest per a suportar aplicacions complexes i l’augment de la memòria RAM que aquestes demanen. Com diu Phil Schiller, vicepresident sènior de màrqueting mundial d’Apple Inc, es tracta “del telèfon amb més visió de futur.”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s