Fira del Gall a Vilafranca del Penedés 2013

destacada_llapis_fira-del-gallEls dies 21 i 22 de desembre se celebra a Vilafranca del Penedès la tradicional Fira del Gall. Antigament aquesta població havia tingut dues fires d’aus, la de Sant Tomàs, el 21 de desembre, que segueixen celebrant i una altra al mes d’agost, quan s’havien acabat els treballs de la sega dels cereals.

aurea_cartell-fira-del-gallLa Fira del Gall, a mitjans dels vuitanta, eren unes poques parades d’ocells, confoses en un mercat setmanal que no parava de créixer, la decadència de la fira estava en evidència. Les races autòctones, el superb Gall del Penedès i l’Ànec Mut del Penedès, gairebé van quedar extingides. És llavors quan el Patronat Municipal de Comerç i Turisme assumeix la responsabilitat de revitalitzar la Fira. La resposta és gairebé immediata i constant. Any rere any, la Fira del Gall no para de créixer en llocs, activitats i visitants que descobreixen una mostra de cuina d’aus que els ofereix uns plats i sabors desconeguts.

10692_cat_ESCALA_INF_630_420

Aviat cal abandonar les places de Santa Maria i de Jaume I que es fan insuficients per acollir la Fira del Gall i aquesta es desplaça a la Rambla de Sant Francesc, on se celebra actualment. Avui en dia, la Fira del Gall és una de les activitats de més envergadura sent el mercat d’aus de corral l’acte més emblemàtic i, paral · lelament amb la Festa Major, el que atrau un major nombre de visitants.

10695_cat_ESCALA_INF_630_420

A la carpa de la mostra de cuina d’aus es troben els 7 restaurants participants en aquesta edició de la Fira del Gall. Es poden degustar un total de 21 plats a base d’aus, 7 dels quals destaquen per sobre de la resta per estar fets amb el Gall Negre del Penedès.

Els amants del vi i la bona gastronomia poden gaudir de la Mostra de vins negres de la DO Penedès. Un total de quinze vins negres de diferents cellers de la DO que el visitant podrà adquirir per copes a un preu d’entre 1,5 € i 2,5 €.

   10693_cat_ESCALA_INF_308_462   10694_cat_ESCALA_INF_308_462

La Fira és un aparador excepcional d’aus propi del Penedès. Ànecs, capons, pollastres, oques, galls dindis, galls negres del Penedès. Aquestes aus les poden comprar en viu i portar-sacrificades i plomades a punt d’anar a la cassola de forma gratuïta. És un servei exclusiu que ofereix la Fira. Per ampliar informació sobre qualsevol aspecte o programació de la fira es pot visitar la web: www.firadelgall.com

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s