Concurs de tapes familiar

destacada_llapis_concurs-de-tapes-familiarEl 26 de desembre, com ja va sent un costum, aprofitem que ens reunim la família al voltant d’una taula per a celebrar l’esdeveniment gastronòmic “concurs de tapes, que va néixer amb l’objectiu d’explorar aquest fantàstic món de la gastronomia casolana i a l’hora mitigar les feixugues feines i preparatius nadalencs que sempre recauen sobre la mare.

Aquest espectacle que prometia ser deliciosament renyit va reunir un total de 9 cuiners amb les seves 9 tapes, un concepte gastronòmic popular cada vegada més universal i exquisit , que havien de competir entre elles en gust i presentació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En aquesta segona edició els premis consistien en dues botelles, de crema d’arròs bomba i de bombó  d’arròs bomba, de la centenària i única destil·leria de les Terres de l’Ebre de, LEHMANN, que s’han endut mare i filla amb uns chipirons rellenos i una cullera de salmó marinat amb mascarpone respectivament.

Jo per la meva part i amb l’afany de ser una mica més competitiu que l’any passat vaig presentar uns Primentons del piquillo amb taronja i bacallà fumat que estaven de rechupete, però em vaig quedar a les portes! L

Us comparteixo la recepta per a que pugueu valorar vosaltres mateixos el nivell d’enguany, espero poder desfer-me de la competència per a l’any que ve. –Mare, et pago unes vacances al desembre!

Ingredients:

Per a la decoració:

  • 8 alls tendres
  • 1 ronxa de formatge
  • Pa torrat
Pebrots del piquillo

Primentons del piquillo amb taronja i bacallà fumat

Elaboració:

Tallar en 2 al llarg cada tall de bacallà fumat

Liquar a la batedora els pebrots del piquillo, la nata, el suc, i el formatge fresc. Comprovar el punt de sal i rectificar si fos necessari

Omplir els gotets, fins a dos dits de la vora, amb la barreja de pebrots. A sobre, col·locar mig tall de bacallà, unes gotes d’oli d’oliva, escampar-la taronja ratllada i servir.

  • Aquest article ha estat redactat expressament per a la seva publicació a Gastronoamics

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s