Per fi s’han acabat les festes!, ara es temps de cuidar-se i menjar sà per compensar l’excés que segur hauràs comès durant el Nadal.
Per començar ens menjarem una orada al forn amb molt poc greix (només un quart de got d’oli) acompanyada de patates i ceba. El peix es un dels aliments que milloren la nostra salut a través de l’alimentació, i la forma en què l’elaborem és fonamental a l’hora d’aprofitar totes les seves propietats. Preparar el peix al forn és ràpid i senzill, assegura una bona conservació de les propietats nutritives i dona uns resultats sempre satisfactoris.
Només cal tenir cura del temps de cocció per a evitar que es ressequi l’aliment, i si ho acompanyem d’unes verdures tenim també garantit un plat complet, equilibrat i apetitós. La daurada és un peix perfectament apte per cuinar al forn, la seva delicada carn es fa de seguida i queda molt sucosa.
Aquesta recepta és fàcil, rapida, i molt sana per als nens.
Ingredients (per a 2 persones):
- 2 daurades netes (digues-li al peixater que te les prepari per fer al forn)
- 400 grams de patates
- 150 grams de ceba
- 1 cap d’alls
- Sal i pebre
- 1/4 de got d’oli d’oliva
- 1/4 de got de vi blanc
- Julivert
Prepararem una plàtera o safata de forn hi posem un raig d’oli d’oliva fins que ens cobreixi el cul. Tallarem les patates i les cebes a rodanxes i farem un llit, primer de patates, d’un centímetre més o menys, salpebrarem, i farem un altre llit amb la seba, tornarem a salpebrar i o posarem 10 minuts al forn a 160º.
Agafa l’orada neta de budells i escames i talla-li les crestes, les aletes i tot el que ens molesti per a menjar i fes-li tres talls en un dels costats per a que es cogui millor, col·loca un all a les brànquies per eliminar el gust amargant.
Passats els 10 minuts retira la safata del forn per a afegir el peix i un raig de vi, torna-ho a col·loca al forn uns 10 minuts més.
Quan estiguin llestes les moixarres treu i serveix en un plat al costat de la guarnició. S’empolvora amb una mica de julivert picat i llest. Fora de la cuina i a menjar!
Espero que t’agradi aquesta recepta de peix i que gaudeixis a taula amb aquest plat. Aviat tindrem més receptes . Una salutació cuiners i cuineres.
- Aquest article ha estat redactat expressament per a la seva publicació a Gastronoamics