Peus de porc

Peus de porc a la Tortosaina

Peus de porc a la Tortosina

Una de potes:

Aquest és un plat elaborat amb els peus del porc, un dels animals més ben aprofitats. Hi ha nombroses receptes arreu dels Països Catalans , totes molt apreciades i amb força tradició.
instagram_peus-de-porc_peus

Hi ha mols detractors de les “potes de ministre”, la seva textura gelatinosa i el nom del plat poden fer tirar enrere a més d’un, però un cop els proves en quedes encantat. Certament és un producte molt bo. A mi és un plat que m’encanta. És perfecte per a un bon esmorzar de forquillai ganivet.

Aquesta es una recepta molt senzilla però amb molt de temps de cocció, més d’1h.

Per a fer-la necessitarem:

I per a la picada:

6 o 8 ametlles, 4 o 6 avellanes i un secallet de pa.

Primer netejarem molt bé les potes,  us recomano comprar-les crues i bullir-les a casa, encara que les podeu trobar ja bullides també. A continuació les courem duran uns 30 minuts amb aigua abundant, sal, un grapat de pebre i 2 fulles de llorer.

Agafarem una altra casolà i farem un sofregit de ceba, tomàquet, all i julivert i el xorret de conyac, quan estigui llest el passarem pel Turmix.

Traiem tota l’aigua de les potes i les incorporarem juntament amb el sofregit i la picada que haurem fet prèviament a una cassola amb una mica d’aigua. Poseu els bitxos. Ho fem coure tot junt uns 30 o 40 minuts més, fins que vegem com la carn es comença a desenganxar de l’òs.

És molt important que la segona cocció sigui d’uns 30 minuts o més, així es barrejaran  tots els gustos, i ens farem un tip de sucar-hi pa.

Bon profit.

aurea_peus-de-porc

Peus de porc a la Tortosina

  • Aquest article ha estat redactat expressament per a la seva publicació a Gastronoamics
Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s