En un racó molt emblemàtic de Tortosa s’amaga la “cafeteria 13” que agafa el nom del barri on fa molts anys vaig rebre les meves primeres estirades d’orella per part dels professors de l’antiga escola Arce ochotorena. Aquest bar està regentat per una parella molt agradable, Cèsar i la seva dona fa 20 anys que ens deleiten amb tot de delícies culinàries.
Antigament avien estat els primers en portar la xocolata amb nata a Tortosa de la mà de la Granja Cèsar de Ferreries o potser els coneixereu per la “gela” de jesús, ells en van ser el artífexs.
Els esmorzars dels dissabtes son sagrats, paraula de deu… Aquesta setmana m´he atrevit a provar els callos, tripes procedents de l’estómac d’animals de granja, a la cuina catalana típicament el xai o la vedella. Es poden preparar (rentant-les durant diverses hores en una salmorra suau) amb salsa, o bé sofregits amb patates i verdures o hortalisses, amb una salsa agredolça de mel i vinagre, etc.
En vaig demanar poc, només per provar, de primer la seva textura em sorprengué, un pel gelatinós, però es desfeien a la boca. La salsa espectacular, no podia deixar de sucar-hi pa. Es comú que aquest tipus de plat sigui picant, els bitxos aconsegueixen fer el plat encara més interessant.
Si vols gaudir d’una bona estona i de les seves especialitats com per exemple, l’abadejo gratinat amb allioli o l’autentic carajillo, descobreix aquest lloc amb ambient familiar.
- Aquest article ha estat redactat expressament per a la seva publicació a Gastronoamics