El sopar de Sant Valentí , un plaer per a dos

destacada_llapis_sant-valenti

Empanada de carn

Evita les llargues cues als restaurants i fes amb la teva parella un sopar especial a casa.

Sempre que relacionem Sant Valentí amb menjar ho fem sobretot amb les postres, dolços i xocolates decorats sense mesura.Avui vull compartir alguna cosa diferent, un bon bistec amb molt d’amor.

Per arrodonir el menú farem servir pèsols cuits al vapor. Us recomano començar el sopar de Sant Valentí amb una amanida, alguna cosa lleugera per trencar el gel. Per descomptat, no pot faltar una ampolla de cava per brindar.

Primer de tot, per fer la recepta, amuntega els bistecs un sobre l’altre, si són de formes irregulars, lliga’ls amb fil de cuina abans de posar-los a la paella perquè s’aguantin bé junts.

instagram_sant-valenti-1instagram_sant-valenti-2

Que els filets es daurin per ambdós costats, assegura’t que no queda massa cru al centre. Elimina els cordills en acabar.
Mentre, estira la massa de pasta de milfulls en forma de cub, que sigui prou gran com per cobrir tota la carn.

instagram_sant-valenti-3instagram_sant-valenti-4

Una vegada que la carn estigui ben daurada cobreix-li una de les cares amb salsa pesto de tomàquet. Posa els filets al centre de la massa amb el pesto cap avall.

instagram_sant-valenti-5instagram_sant-valenti-6

Amb un tallador de galetes en forma de cor talla dos extrems de la massa, et quedaran els cors per decorar després. Embolica la massa al voltant dels filets, que quedi tot ben tapat com si fos un fardell. Dóna la volta al fardell, de manera que quedi la salsa de tomàquet a la part superior i posa-ho en una safata de forn.

instagram_sant-valenti-7instagram_sant-valenti-8

Mulla un pinzell amb una barreja d’aigua i ou i pinta tota la part superior perquè quedi més brillant i et sigui més fàcil enganxar els dos cors que hem tallat abans, s’enforna de 22 a 25 minuts a 190 º C. Un cop cuit presenta-ho amb guarnició de pèsols. No oblidis portar a casa un ram de roses vermelles per al dia de Sant Valentí, i posar-les en el centre de taula . Pots decorar la taula amb tovallons de tela i espelmes de color vermell per donar-li al sopar del Dia de Sant Valentí encara més caliu. I és clar, farem una mica de xocolata per a les postres ?

Ingredients:

1 culleradeta de pebre
2 o 4 filets de llom de vedella, depenen del gruix
2 culleradetes d’oli d’oliva
2 cullerades de salsa de tomàquet pesto
1 rotlle de pasta de milfulls fresca
1 ou, lleugerament batut
1 cullerada d’aigua freda
Molt d’amor

aurea_sant-valenti

  • Aquest article ha estat redactat expressament per a la seva publicació a Gastronoamics
Advertisements

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s