CUPCAKES DE PASTISSET

destacada_llapis_cupcake-astisset
Per a aquesta ocasió tan especial hem volgut utilitzar un producte típic de la nostra ciutat, de les terres de l’Ebre. Si hi ha algun dolç realment representatiu d’aquestes nostres terres, n’és sens dubte el pastisset, la recepta del qual ha passat de pares a fills al llarg d’anys, immutable com el propi riu.
aurea_concurs-cupcakes

Ingredients per a 6 cupcakes: (Recepta de collita pròpia)

Per a la massa:

Per al farcit:

Per a la crema de mantega (buttercream):

  • 200 grams de mantega (temperatura ambient)
  • 275 grams de sucre glas
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 1 rajolí de llet
  • Confitura de cabell d’àngel
  • Pastissets minis per decorar

aurea_cupcake-pastisset

Preparació:

Preescalfa el teu forn a 180°, 160° si aquest és amb ventilador, i prepara la safata per cupcakes amb 6 càpsules de paper, en aquest cas nosaltres hem fet servir unes metal•litzades que les hem decorat amb una puntilleta a l’estil pubilla.

Tamisa la farina amb el llevat en un bol i reserva.

Bat el sucre amb l’oli verge extra , a poder ser DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, és clar!. Afegeix-hi els ous, un a un, fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi. Ara es el torn de la farina amb el llevat i ho bats tot a velocitat baixa fins que sigui homogènia. Esmicola la pasta de dos pastissets amb les mans, que no quedin trossos massa grans però tampoc els facis pols, rega-ho amb la mistela i l’anís i mescla-ho tot amb la massa.

Reparteix la barreja per les càpsules, sense omplir més de dos terceres parts. Posa al forn de vint a vint-i-cinc minuts o fins que punxant un escuradents aquest en surti net. Després de deixar refredar 5 minuts al motlle, traspassa els cupcakes a una reixeta fins que es refredin completament. Un cop freds, forada amb el descoratjador de pomes i omple amb la confitura de cabell d’àngel.

El frosting el farem de crema de mantega (buttercream), tamisa el sucre glas i el col•loca en un bol juntament amb la mantega, una culleradeta de vainilla en pasta, un rajolí de llet i dos cullerades de confitura de cabell d’àngel. (Cobreix el bol perquè no hi hagi esquitxades!!), bat a velocitat baixa un minut. Després, puja la potència i bat almenys de 5 – 7 minuts al màxim. Decora els cupcakes usant la màniga pastissera amb el broquet d’estrella oberta i per a acabar-lo de mudar li fiques la meitat d’un pastisset mini.

I aquí els teniu, uns cupcakes amb sabor a tradició, que us transportaran als nostres paisatges, a la nostra història, a les TERRES DE L’EBRE.

L’hora del te.

colaborador_hora-del-te

Advertisements

One response to “CUPCAKES DE PASTISSET

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s