

Ingredients per a 6 cupcakes: (Recepta de collita pròpia)
Per a la massa:
- 80 grams de sucre
- 80 grams de farina
- 60 mil•lilitres d’oli d’oliva suau
- 2 ous “talla M”
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla (nosaltres l’hem utilitzat en pasta)
- 2 pastissets de cabell d’àngel de Tortosa
Per al farcit:
- 50 grams de confitura de cabell d’àngel
Per a la crema de mantega (buttercream):
- 200 grams de mantega (temperatura ambient)
- 275 grams de sucre glas
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 1 rajolí de llet
- Confitura de cabell d’àngel
- Pastissets minis per decorar
Preparació:
Preescalfa el teu forn a 180°, 160° si aquest és amb ventilador, i prepara la safata per cupcakes amb 6 càpsules de paper, en aquest cas nosaltres hem fet servir unes metal•litzades que les hem decorat amb una puntilleta a l’estil pubilla.
Tamisa la farina amb el llevat en un bol i reserva.
Bat el sucre amb l’oli verge extra , a poder ser DOP Oli del Baix Ebre – Montsià, és clar!. Afegeix-hi els ous, un a un, fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi. Ara es el torn de la farina amb el llevat i ho bats tot a velocitat baixa fins que sigui homogènia. Esmicola la pasta de dos pastissets amb les mans, que no quedin trossos massa grans però tampoc els facis pols, rega-ho amb la mistela i l’anís i mescla-ho tot amb la massa.
Reparteix la barreja per les càpsules, sense omplir més de dos terceres parts. Posa al forn de vint a vint-i-cinc minuts o fins que punxant un escuradents aquest en surti net. Després de deixar refredar 5 minuts al motlle, traspassa els cupcakes a una reixeta fins que es refredin completament. Un cop freds, forada amb el descoratjador de pomes i omple amb la confitura de cabell d’àngel.
El frosting el farem de crema de mantega (buttercream), tamisa el sucre glas i el col•loca en un bol juntament amb la mantega, una culleradeta de vainilla en pasta, un rajolí de llet i dos cullerades de confitura de cabell d’àngel. (Cobreix el bol perquè no hi hagi esquitxades!!), bat a velocitat baixa un minut. Després, puja la potència i bat almenys de 5 – 7 minuts al màxim. Decora els cupcakes usant la màniga pastissera amb el broquet d’estrella oberta i per a acabar-lo de mudar li fiques la meitat d’un pastisset mini.
I aquí els teniu, uns cupcakes amb sabor a tradició, que us transportaran als nostres paisatges, a la nostra història, a les TERRES DE L’EBRE.
L’hora del te.
Aquesta recepta ha estat finalista del 1er concurs de cupcakes de primavera de la biblioteca Marcel•lí Domingo de Tortosa http://bibliotecamarcellidomingo.blogspot.com.es/2014/03/concurs-cupcakes-de-primavera-i.html
M'agradaM'agrada