He aparcat!

destacada_llapis_parquimetre-tarragona

Hola, em dic Sergi Queral i sóc de Tortosa. Aquests dies he estat per Tarragona amb el meu cotxe i m’ha sorprès que el parquímetre de la zona blava em demanés la matrícula.

Així començava la meva carta a aparcaments tgn.

Al principi em vaig quedar sorprès, quina necessitat en tenien aquesta gent de demanar-me la matricula del meu vehicle? (L’empresa municipal d’Aparcaments ha acabat d’instal·lar a principis d’any més de 300 nous parquímetres amb aquesta tecnologia), vaig intentar raonar-ho, – es clar si sóc resident al introduir la matricula m’aplicaran el descompte, però si no soc resident, no la necessiten per a res, a més si t’equivoques amb la matricula això pot suposar una multa de 70€.

instagram_parquimetre-tarragona_1

En arribar a casa em vaig posar a buscar a la pagina web de l’ajuntament, aquesta em deriva a aparcaments tgn, però no hi trobo cap explicació, si que es veritat que l’Ajuntament de Tarragona ha realitzat un vídeo informatiu sobre el funcionament dels nous parquímetres de la ciutat per tal de conèixer la manera de cóm introduir la matrícula, l’import, l’ús de la targeta de crèdit o la targeta resident, el pagament a zona blava, verda i
taronja, l’extracció del tiquet, l’anul·lament d’una denúncia, etc. Però en cap moment es diu que en fan de les dades introduïdes. Així que els envio aquesta carta per correu electrònic

-“ Hola, em dic Sergi Queral i sóc de Tortosa. Aquests dies he estat per Tarragona amb el meu cotxe i m’ha sorprès que el parquímetre de la zona blava em demanés la matrícula del meu vehicle per poder treure el tiquet. Que em podeu dir quin objectiu té això, i quin ús es fa d’aquesta informació així com la política de protecció de dades que segueix.

Gràcies.”

 

La seva resposta:

-“Bon dia.

Per treure el tiquet es posa la matrícula perquè la màquina detecti si és resident o no. Para més informació adreceu-vos a aquest correu. bfloria.conselleria@tarragona.cat, és la regidora de mobilitat.

Salutacions”

instagram_parquimetre-tarragona

Evident ment li faig la mateixa pregunta a la regidora de mobilitat i no en rebo cap resposta. Les meves sospites comencen a tenir fonament, es tracta només d’evitar aquesta practica tan extensa entre els conductors de passar-nos el tiquet de l’aparcament si ens ha sobrat temps amb el nou sistema cal treure un altre tiquet pel que s’aconsegueixen mes ingressos. A mes a mes, segons vilaweb les dades que recollien aquests nous parquímetres son enviades al centre de control de la Guàrdia Urbana i l’àrea de Medi Ambients. Aquesta noticia em preocupa, ja que en cap lloc t’expliquen quins passos as de seguir per a poder protegir les teves dades. Segons l’article 9 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal (LOPD), estableix en el seu punt 1 que “el responsable del fitxer, i, si de cas, l’encarregat del tractament, han d’adoptar les mesures d’índole tècnica i organitzatives necessàries que garanteixin la seguretat de les dades de caràcter personal i evitin seva alteració, pèrdua, tractament o accés no autoritzat, i no sembla que això es compleixi.

2 responses to “He aparcat!

 1. Sergi: no havia vist aquest post teu fins avui. Vaig estar portant el FB de la plataforma STOP Parquímetres on vas deixar-nos l’enllaç aquí, però ja havia quedat tot en ‘standby’: coses del típic i malhaurat passotisme tarragoní.
  Volia agraïrte haver-ho enllaçat en aquella pàgina però molt per damunt, volia felicitar-te per l’actitud i acció que vas emprendre un cop et vas ‘mosquejar’ pel tema del tractament de dades.
  Que jo recordi, en les diverses reunions que vam anar fent, mai va sortir aquest tema: a ningú se li va acudir.
  Finalment vas tenir alguna resposta de la Regidora de Mobilitat? Ho dubto… però potser em sorprenguis!
  Salut i endavant, sempre!
  Xavi TGN

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s