El cotxe sense conductor de Google s’enfronta al repte de circular per la ciutat

És com KITT, el vehicle que conduïa Michael Knight a la sèrie “El cotxe fantàstic”: no necessita conductor. Google ja l’ha començat a provar per a la ciutat, segons ha revelat aquest dimarts, i ha conclòs que resulta molt més difícil que fer-ho per autopista.

La companyia té 24 prototips i ja els ha fet circular per zones urbanes. És un pas més en el projecte per crear un cotxe que condueixi ell sol. Però la iniciativa, com és lògic, presenta múltiples dificultats. “Una milla de conducció per ciutat és molt més complexa que una milla de conducció per autopista, amb centenars d’objectes diferents movent-se a partir de normes diferents i en una petita àrea”, va explicar en una entrada al bloc oficial de Google el director del projecte del cotxe sense conductor, Chris Urmson.

Les conclusions per al cotxe de Google no difereixen molt de les que pot experimentar un conductor novell. Però la diferència rau, segons el cap del projecte, en el fet que, a diferència d’un humà, “el cotxe sense conductor pot prestar atenció a totes aquestes coses sense cansar-se mai ni distreures”.

Des de fa aproximadament un any, els Lexus RX450h equipats amb sensors de Google han estat circulant pels carrers de Mountain View, a Califòrnia, on el gegant tecnològic té la seva seu. També han provat el funcionament a Las Vegas, a l’estat de Nevada.


Hem millorat el nostre programari perquè pugui veure centenars d’objectes diferents de manera simultània -vianants, autobusos, un senyal de stop que sosté un agent de trànsit o un ciclista que indica amb un braç que vol girar”, ha indicat Urmson.

De moment, els cotxes de Google són un projecte a llarg termini iniciat el 2009, ja han fet unes 700.000 milles l’equivalent a 1.126.000 quilòmetres, fins ara fonamentalment per autopistes i carreteres.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s