La carbassa pastissera és una espècie de carabassa , dins del gènere Cucurbita, normalment de color taronja quan està madura. És d’origen sud-americà i tenen una forma molt variable sent segons les varietats globulars, oblongues o ovoides (i poden pesar fins a 36 kg). Normalment es mengen cuites i es fan pastissos o sopes , com és el cas que avui ens ocupa.
Actualment als Estats Units s’utilitzen les carbasses principalment per a ser decorades, un cop buides, a la festa de Halloween amb aquelles cares tan característiques de les pel·lícules de terror i també es fan els típics concursos de conrear la carbassa més gran, en aquests casos el seu pes pot arribar fins als 1000 kg .
La crema o sopa de carbassa és molt sana i té molta aportació nutricional. Aquest plat es recomana especialment per a dietes de persones vegetarianes i per a vegans. Avui us presentem una recepta de crema de carbassa molt fàcil i ràpida que es triga tant, o menys, que en elaborar una sopa de sobre. Amb l’avantatge que aquesta és casolana i molt més saludable. T’animes a provar la crema de carbassa?
Ingredients per a 4 persones:
- 400 gr. de Carbassa
- 3 Pastanagues
- 1 Porro (la part blanca)
- 1 Patata (200 0.300 gr)
- 100 ml. de Nata
- Oli d’oliva
- Sal
Preparació:
En una olla a pressió posem totes les verdures netes i tallades a trossets.Cobrim d’aigua.
Fem una culleradeta d’oli d’oliva i assaonem.
Tapem i deixem coure a foc mitjà-baix 20 minuts. El temps dependrà de com sigui la teva olla a pressió, que segur que ja li tens agafat el punt. Més o menys el mateix que quan cous verdures per elaborar un puré.
Destapem, si veiem que té molta aigua i ens pot deixar la crema alguna cosa liquada traiem i reservem una mica de brou.
La resta ho triturem a la Thermomix o batedora juntament amb la nata i un fil d’oli d’oliva en cru.
Provem el punt de sal i servim la crema de carbassa molt calenteta.
Si tenim una mica de temps podem preparar una graciosa salsera amb la mateixa carbassa buidant-la uniformement (tal com veiem en la imatge).
Esperem que us agradi
- Aquest article ha estat redactat expressament per a la seva publicació a Gastronoamics
Et faré cas, a veure com em surt!
M'agradaLiked by 1 person